İNOĞLU YAPI ÇELİK PREFABRİK YAPILAR
Ellidört Park

Herkes Kendi Bayrağına Saygı duysun deyince Ortalık Karıştı

14-09-2015 00:06:33 - AKYAZI
Herkes Kendi Bayrağına Saygı duysun deyince Ortalık Karıştı

Taşkesti beldesinde Okul inşaatında çalışan Doğu kökenli işçilerin Türk bayrağı için söyledikleri sözler gerginliğe neden oldu.

Özgür Adımlar

Edinilen bilgilere göre Bolu'nun Mudurnu ilçesi Taşkesti beldesinde Okul inşaatında çalışan Doğu kökenli işçiler ile belde halkı arasında işçilerin Türk bayrağı ile ilgili söylediği iddia edilen sözler sonrası gerginlik oluştu.

Gerginliğin çıkmasına neden olduğu öne sürülen "herkes kendi bayrağına saygı duysun" sözlerinin ardından belde halkı ile işçiler arasında tartışma çıktı. bir anda büyüyen olay sonrası işçilerin belde halkının elinden okul inşaatının çatısına sığınarak kurtulduğu öğrenildi.

Olay yerine intikal eden jandarma ekipleri olaya müdahale ederek  halkı sakinleştirmeye çalışıyor.

Olay yerine gelen Bolu Valisi Aydın Baruş olayın olduğu inşaat önünde kalabalık grubu sakinleştirmeye çalıştı. Vali Baruş'un yaptığı konuşma da kalabalık grubun dağılmasına yetmedi.

Jandarma olayların büyümesinin önüne geçmek için Bolu'dan takviye birliklerin gelmesini istediği öğrenildi.

GÜNCEL//

Bolu’daki gerginlik 8 saat sonra sona erdi. Bolu’da okul inşaatında çalışan işçilerin Türk Bayrağı'na hakaret etmeleriyle başlayan gerginlik gece saat 03:20’de düzenlen operasyonla son buldu. İnşaattın önünde toplanan bin kişinin protestoları arasında inşaatta rehin kalan 8 işçi zırhlı polis aracına konularak kaçırıldı.

Edinilen bilgiye göre, Taşkesti’de bir marketin önünde okul inşaatında çalışan işçiler ile vatandaşlar arasında Türk Bayrağı tartışması yaşandı. İddiaya göre, bir işçinin Türk Bayrağı'na bakması sonrasında bir bölge halkının, “Neden bakıyorsun o bayrağa saygı duyacaksın” diyerek tepki göstermesi üzerine, işçinin “Sizler bizim bayrağımıza saygı duymuyorsunuz, biz de sizinkine duymuyoruz” diyerek karşılık vermesi sonrasında gerginlik büyüdü. Taşkesti halkı yaşanan bu duruma tepki göstermek için inşaata giderek işçilerin dışarıya çıkmasını istedi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri işçileri inşaatın çatı katına çıkarttı.

İnşaatın önünde kısa sürede bin kişi toplanırken, karşılıklı taşlamalar yaşandı. İnşaatta çalışan işçiler aşağıya kiremit attı. İnşaatın önüne gelen Taşkesti halkı inşaatı taş yağmuruna tutarak, “Burada PKK’lı istemiyoruz”, “Türk Bayrağı'na saygısı olmayan gitsin” diyerek tepki gösterdiler.

Olay yerine kısa süre sonra Bolu Valisi Aydın Baruş geldi. Baruş, vatandaşlara, “Kardeşlerim, bu milletin ekmeğini yeyip ihanet eden kim olursa olsun cezasını mutlaka çekecektir. Devletin görevini yapmasına izin verin ve lütfen evlerinize geri dönün. Herkes kendi kafasına göre ceza kesmeye kalkarsa o zaman Devlet olmaz. Sizler bize güvenin” dedi. Vali’nin bu konuşmaları da öfkeli grubu sakinleştirmedi.

Taşkesti halkı PKK'lı olduklarını söyledikleri işçilerin kendilerine teslim edilmesini isteyerek inşaata tırmanmaya başladılar. Öfkeli kalabalıktan 20 kişi inşaatın iskelesinden içeriye girerek slogan atmaya başladı. Çatı katında bulunan işçilere doğru çıkan vatandaşlara inşaata giren çevik kuvvet polisleri biber gazıyla müdahale etti. Polis, içeride bulunan halkı dışarıya çıkartırken, Sakarya’da gelen özel harekat polisleri inşaatın önünde önlem aldı.

BİNAYI YAKMAK İSTEDİLER

Bir türlü sakinleşmeyen bin kişilik kalabalık inşaatta bulunan odun ve kalasları yakmaya başladı. Alevler inşaatın boyuna ulaşınca inşaatın çatısı yanma tehlikesi geçirdi. Olay yerine gelen Taşkesti Belediyesi su tankı ile alevleri söndürüldü.

Olay yerine gelen Bolu Emniyet Müdürü Mustafa Kızılkaya ve Bolu İl Jandarma Komutanı Albay Türker Yılmaz, saat 03:20’de olayların son bulması için düğmeye bastılar. Halk okul inşaatında uzaklaştırılırken, özel harekat polisleri ve robocoplar işçilerin çıkış yapacağı bölgede geniş güvenlik önlemleri aldı.

İşçiler hızlı şekilde zırhlı polis otomobiline bindirilirken, vatandaşlar polis aracına saldırdı. Polis biber gazı kullanırken, bazı vatandaşlar zırhlı polis aracını yumrukladılar.

Marmara Göz
Herkes Kendi Bayrağına Saygı duysun deyince Ortalık Karıştı
Güven Yapı
Herkes Kendi Bayrağına Saygı duysun deyince Ortalık Karıştı

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
9 yıl önce2015-10-02 14:22:09

Türk bayrağına dil uzatanin katlı vaciptir diyen arkadaş bayrağa saygımiz sonsuz ama sanki ilahi emirle inmiş gibi abartmayın yahu.. He birde Allah türkü korusun var.. Allah sanki sadece türkün Allahi..bu zihniyetler oldukça barış gelemez insanlık gelemez..

3
-0
9 yıl önce2015-09-17 09:09:49

yüzde 13 oyu sadece silah zoruyla izah edemezsiniz bu kolaycılık olur oyumu hdpye vereceğim diyen sabah yazarı sevilay yükselir hdp barajı aşmazsa ülke karşır diyen star yazarı ahmet taşgetiren öcalanın serbest kalmasını bu ülke sindirebilir diyen a haberde zırt pırt proograma çıkan nagehan alçı birlikte iyi sadık diyen bir hdp başkanı bir bilderbergci chpli ailecek hdpye verdik diyen chp li milletvekili hemde parti sözcüsü! saymakla bitmez ekrem dumanlı gülten kışanak buluşması paralel devletler ittifakı zaten! amerikadan bir emirle hdpye oy verenler oldu hdp yüzde 13 oyu her cenahtan akıl almaz bir destek alarak aldı bu desteği sorgulamak gerek NEREDE HATA YAPTIK KUSURLARIMIZ NEYDİ NEYİ EKSİK YAPTIK DEMEK ZORUNDAYIZ!

2
-0
9 yıl önce2015-09-17 07:34:24

Hala medeniyetten yoksun gerici bölücü ırkçı zihniyette yorumlar görüyorsanız topluma dan, demekki daha kardeşliği, barışı en önemli insanlığı ogrenememisiz demektir..

2
-1
9 yıl önce2015-09-16 22:07:22

Marksist-Leninist-Gomünist-Allahsızlar varmış Gezi Parkında. Çok güldüm buna :)) ( vatandaş kemal)

0
-1
9 yıl önce2015-09-16 00:52:32

Evet 13 oy zenbille inmedi, silahla indi!

1
-0
9 yıl önce2015-09-15 01:26:04

ah ah olay boyle olmus yoksa sefersızler bayramıgımızı yakıp hdp byaragını astıkları ıcınmı mılletmız ayğa kalkmıs haber aydınlıtıcı olmamıs benım fıkrımce

1
-0
9 yıl önce2015-09-14 15:25:14

Geçeresiceler, ne işleri var madem burda! Defolup gitsinler hangi çöplükten geldilerse oraya! buraya gelip bayrağımıza laf atacaklar hemde onların bez parçalarına saygı duymamızı isteycekler!

1
-3
9 yıl önce2015-09-14 12:06:20

mülayim taşkesti halkını bile çaptan çıkartmışlar, akyazıda olsa neyse kopuk uçurtma çok derler. yalnız bolu türkmeni uysaldır ama çiftesi çok sağlamdır sevgili sevgi kelebeği kekocanlarımız.

1
-1
9 yıl önce2015-09-14 10:33:07

Türk bayrağına dil uzantanların katli VACİPTİR.

2
-3
9 yıl önce2015-09-14 10:32:24

Kanı ve sütü bozukların gideceği tek bir yer var.MEZARLIK..

1
-1
9 yıl önce2015-09-14 10:31:57

BÖLGE HALKINA HELAL OLSUN.SAYIN VALİDE GÜZEL AÇIKLAMA YAPMIŞ.BURASI TÜRKİYE CUMHURİYETİ,KABUL EDEN YAŞAR,KABUL ETMEYEN YEDİĞİ KABA İHANET ETMESİN VE BU DEĞERLİ TOPRAKLARI TERK ETSİN.BİZ LAZIZ BİZİM BAYRAĞIMIZ BELLİ,ŞANLI TÜRK BAYRAĞIMIZ.BİZİM KÜRT ARKADAŞ VE DOSTLARIMIZDA VAR,ONLARIN BAYRAĞIDA TÜRK BAYRAĞI,AMA BUNLAR KİMİN NESİ NE İSTİYORLARSA BURAYI TERK ETSİNLER.YÜCE ALLAH'IMIZ DEVLETİMİZE VE EMNİYET TEŞKİLATIMIZA ZEVAL VERMESİN,ONLARI HEP KORUSUN İNŞALLAH.BU VATAN VE TOPRAKLARI PARÇALMAK İSTEYENLERDE KAHROLSUNLAR İNŞALLAH.

1
-0
9 yıl önce2015-09-14 10:31:37

Kusura bakmayın.Bu bu ülkede adam gibi yaşayacaksın.Ya da köpek gibi defolup gideceksin.Türkiye de yaşa ama benim bayrağım değil de.OLMAZ.Keşke hepinizi kahraman Taşkesti halkı ateşe verebilse idi...

1
-2
9 yıl önce2015-09-15 12:38:50

kimse kusura bakmasın gezi parkında Allaha Peygamberimize açktan sin kaflı küfürler savuran Ahmet atakana ya da facebook üzerinden Allaha sin kaflı küfreden berkin elvana ne kadar tepki gösterdiniz! oradaki kürt vatandaşlar bayrağımızı sevmek zorundamı! provokasyondan ibaret bir olay! birbirimize tahammül etmeliyiz birbirimizi inkar ederek bir yere varamayız eğer onlar bayrağımıza bir saygısızlık yapmışsalar onlarla oturup konuşmak bunun sebebini öğrenmek gerekir onların gönüllerin kazanmak gerekir dağdaki marksis Leninist ermeni rum artığı pkk teröristleriyle kürt vatandaşlarımız bir tutulmamalıdır hdpyeoy verenlerin niye hdpye oy verdikleri sorusuna cevap aramak gerekir yüzde 13 oy zenbille inmedi!

2
-3
9 yıl önce2015-09-14 23:16:44

Şehitlere " kelle" diyen ve şehit babasına "karaktersiz" diyenlere de 1 Kasım'da oy vermeyin de bizden büyük bir alkışı alın. ( vatandaş kemal)

5
-2
9 yıl önce2015-09-14 03:12:48

Ucuz işçi nerden geliyor hala anlamadınızmı ??

1
-0
9 yıl önce2015-09-14 07:19:48

üç beş b** sineği. olamayan beynine kazınmış iki kelime onu ideoloji yapmış iş yapıyo. bilimsel olarak canlı sıfatına bile girmiyo bunlar(pkk,hdp)

2
-2
Otomobil takla attı
1 / 15
Yıldız Oyun Gezegeni

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

10 K Grup