İNOĞLU YAPI ÇELİK PREFABRİK YAPILAR
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

Lise Mezunlarına Ücretsiz Üniversiteye Hazırlık Kursları

04-09-2015 17:45:36 - TÜRKİYE
Lise Mezunlarına Ücretsiz Üniversiteye Hazırlık Kursları

Dersanelerin kapatılması ile ortaya çıkan açığı kapatmak için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Orta öğretim kurumlarından mezun olup herhangi bir yüksek öğretim kurumuna yerleşemeyen öğrencilere 2015 Eylül ayından itibaren yetiştirme ve destekleme kursları açılmasını kararlaştırdı.

Özgür Adımlar

Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri  bünyesinde düzenlenecek olan Destekleme ve Yetiştirme Kursları’na kayıtlar   1 Eylül  2015  tarihi itibarıyla başladı. Halk Eğitim merkezi yetkilileri kayıtların 16 Eylül‘e kadar devam edeceğini belirterek ilgililerin bu şüre içinde  kayıtlarını müdürlüklerine yapmaları gerektiğini ve ücretsiz olan bu kursların Eylül ayının üçüncü haftasında kurslar başlayacağını çeşitli yayın organları ile kamu oyuna duyurdu.

Sayısal, sözel, eşit eğit ağırlık ve dil  LYS sınavlarına yönelik takviye kurslarından sadece Orta öğretim kurumlarından mezun olup kurslardan yararlanmak isteyenlerin
Halk Eğitimi Merkezi müdürlüğüne Nüfus cüzdanı ve diplomaları ile başvurmaları gerekiyor.

Kurslar AKV Akyazı Halk Eğtim Merkezi Müdürlüğü, Akyazı Anadolu Lisesi ve  Akyazı Şehit Halil İbrahim Sert Anadolu Lisesinde olmak üzere 3 merkezde verilecektir.
Kurslarda görev almak için müracaat edecek öğretmenlerin bilgi ve tecrübesi ile branşında temayüz etmiş, çevresi ile iyi ilişkiler kurabilen, öğrenme ve öğretme yöntem ve tekniklerine hâkim, teknolojik araç-gereçleri eğitim ortamında kullanabilen,  alanında yüksek lisans yapmış, öğretim programı, öğretim yöntem teknikleri, sınıf yönetimi vb. alanlarda hizmet içi programları tamamlamış olanları öncelikli olarak tercih edileceği öğrenildi.

Yükseköğretime hazırlık kapsamında düzenlenecek destekleme ve yetiştirme kursları ile ilgili olarak kurslarda öğretmenler haftada okulda girdiği dersler dâhil toplam 40 saate kadar ders verebilecekler,
kurslara kayıt yaptıran öğrencilerin devamları zorunlu ve her kurs döneminde okutulması gereken toplam ders saatinin özürsüz olarak 1/10 una devam etmeyen öğrencilerin kurs kaydı silinecek, bu nedenle devamsız öğrencilerin durumu SMS yoluyla anında velilere duyurulacak.

Yükseköğretime hazırlık kapsamında düzenlenecek destekleme ve yetiştirme kurslarında bir dersten 10 öğrencinin müracaatıyla kurs açılacak, sınıf mevcutları 10-20 öğrenci arasında olacak, olağanüstü durumlarda talebin çok fazla olması söz konusu olduğunda sınıf mevcudunun maksimum 25 olacaktır.

Destekleme ve yetiştirme kurslarında dönem başlangıcında öğrencilerin o dersle ilgili seviye ve hazır bulunuşlukları dikkate alınarak seviye grupları oluşturulacak. Ölçme ve değerlendirme ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığınca yapılacak açıklamalar çerçevesinde sınavların ve değerlendirmeler yapılacaktır.

bizimakyazi

Güven Yapı

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
9 yıl önce2015-09-05 12:50:33

yine ellerine yüzlerine bulaştıracaklar bu işleri işin erbablarına bırakın lütfen...

1
-1
9 yıl önce2015-09-04 19:12:59

İLK defa dogru duzgun bısey yaptılar onerenı gercekten kutluyrm

1
-0
Kazada ölen genç toprağa verildi
1 / 15
Yakıcı Garden

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

10 K Grup