Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
İNOĞLU YAPI ÇELİK PREFABRİK YAPILAR
Batakköylü Düğün Salonu

Psikopatların 10 özelliği

15-09-2014 17:49:17 - DÜNYA
Psikopatların 10 özelliği

Amerika Psikiyatri Derneği, psikopatların 10 özelliğini çıkarttı. Buna göre, yöneticilerin büyük çoğunluğu psikopat sınıfına giriyor.

Hardal Burger Akyazı

Habertürk gazetesi yazarı Doç. Dr. Neva Çiftçioğlu Banes bugünkü köşesinde 'Psikopat' başlıklı bir yazı kaleme aldı. Yönetici konumundakilerin büyük çoğunluğunun 'psikopat' sınıfına girdiğini ifade eden Banes, yazıyı okuyanların da kendi kendilerine 'Ben de mi psikopatım acaba' diye sorabileceğini belirtti. İşte Doç. Dr. Neva Çiftçioğlu Banes yazısının ilgili bölümü...

"Amerika Psikiyatri Derneği, 2013 yılından itibaren aşağıda sayacağım 10 özelliğin hepsini üzerinde taşıyan her bireyi "psikopat" olarak tanımlamaya karar vermiş:

PSİKOPATLIK BELİRTİSİ 10 ÖZELLİK

1. Kanunları, kurarı ve toplum değerlerini hiçe saymak.

2. Başkalarının haklarını ihlal etmek.

3. Empati kuramamak.

4. Hatalarını kabul etmemek.

5. Aniden beliren saldırgan tavırlar sergilemek.

6. Hissetmediği halde duygusaşmış rolü yapmak.

7. Suç işleyeceği zaman çok önceden zekice planlar kurarak kendi gibileriyle ekipleşmek.

8. Doğa ve özellikle hayvan sevmemek ve fırsat bulduğunda direkt ve dolaylı yoldan zarar vermek.

9. Kinci ve intikamcı olmak.

10. Kendine göre kurar oluşturarak çevresindekilere uyması için baskıda bulunmak.

ÇOĞUNUN ZEKA DÜZEYİ YÜKSEK
Londra Kraliyet Üniversitesi uzmanlarından 2012 yılında "Archives of General Psychiatry" isimli bilimsel dergide yayımladığı makaleye göre, psikopatların beyin MRI sonuçlarında (gri tabakada) anormikler var. Bu araştırmadan yola çıkan yine İngiltere'den bir psikolog, geçen hafta yaptığı basın toplantısıyla çok dikkat çekici, ilginç iddialarda bulundu. O iddialar aynen şöyle: "Psikopatlar içerisinde zekâ düzeyi (IQ'su) yüksek olanlar çoğunluğu oluşturur. Bu insanlar yalan söylemeyi, hiç yetenekleri olmadığı halde kendilerini satmayı çok iyi becerirler. En çok dikkat çeken özellikleri duygusuzluklarını saklamalarıdır. Örneğin, psikolojisi normal bir insanı gözyaşlarına boğacak bir duygusal olay karşısında hiç etkilenmemektedirler. Fakat akıllarını kullanarak duygusal rolü oynamak için çaba gösterirler. Hatta gözyaşlarıyla ağlayabilirler. Bu yüzden normal insandan ayırt ederek 'psikopat' teşhisi koymakta zorluk çekilir. Lakin bizlerin yani psikologların kullandığı, gerçek duyguları ölçen bir tekniğimiz vardır. Adı: Galvanic Skin Response (GSR). O alette parmağa takılan elektrotlar bulunmakta. Bu elektrotlar sayesinde yalandan ağlama gibi gerçek olmayan davranışları derhal tespit edebilmekteyiz.

"YÖNETİCİLERİN ÇOĞU PSİKOPAT"
Bu aletle araştırmamızda İngiltere'de çok büyük şirket çalışanları ve yöneticileri üzerinde psikolojik analizler yaptık. Elde ettiğimiz sonuçlar gerçekten çok korkutucu boyutlarda. Çünkü öyle görünüyor ki, yönetici konumundakilerin büyük çoğunluğu 'psikopat' sınıfına girmekte" Önümüzdeki hafta "The Journal of Forensic Psychiatry & Psychology" isimli bilimsel dergide yayımlanacak bu makaleyi okuyunca önce bu araştırmayı yapan, destekleyen, açıklayan ve yayımlayan tüm bilim insanlarının özgüven ve cesaretlerine hayran kaldım. Ondan sonra kendi kendimize, "Dünya genelinde hüküm süren haksızlıklara, yolsuzluklara, savaşlara şaşırmamak gerek" diye düşündüm. Çok önemli yönetici konumundaki her kişinin parmağına birer GSR elektrotu takmak geldi içimden.

Ürdüç

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
10 yıl önce2014-09-15 23:45:07

türkleri tarif ediyor gibi sanki birde %90 piskopatım diye övünen hemen gurulanmış ne demeli ki ?

0
-0
10 yıl önce2014-09-15 18:55:01

%90 psikopatım :P

0
-0
10 yıl önce2014-09-15 18:15:42

..sahi bu yazıdaki işaretler kimi tarif ediyor.

0
-0
Bekirpaşa kavşağında kaza
1 / 15
Yakıcı Garden

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Green Garden