Çetinler Kereste İnşaat Akyazı
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

Velilerin Ve Öğrencilerin Dikkatine; Okulunuzu Karıştırmayın

25-08-2014 16:00:00 - AKYAZI
Velilerin Ve Öğrencilerin Dikkatine; Okulunuzu Karıştırmayın

Milli Eğitim Bakanlığı’nın okul çeşitlerinde yapmış olduğu değişiklikler, temel eğitimden orta öğretime geçiş sınavı (TEOG) sonrası, okul seçimlerin de, öğrencilerin ve velilerin kafasının karışmasına sebep oldu.

Hardal Burger Akyazı

Bilindiği gibi tercih döneminde okullarda veli ve öğrencilere yardımcı olmaları için ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafından rehber öğretmenler görevlendiriliyor. Konuyla ilgili olarak rehber öğretmenlerle yaptığımız görüşmelerde, yerleştirmeye esas puanlardan çok öğrencinin yüzdelik dilimlerine dikkat edilmesi tavsiye edildi. Ayrıca yüzdelik dilimlere giren öğrenci sayılarında, geçen yıla göre önemli bir artış olacağının ( örneğin geçen yıl %22 lik dilimle öğrenci alan bir okulun % 18 lik dilimle öğrenci alması bekleniyor.) göz önünde bulundurulması gerektiği vurgulandı. 

Milli Eğitim Bakanlığının yapmış olduğu değişiklikler sonucu ilçemiz okullarından;

Ticaret Meslek Lisesi’nin yeni adı Ahi Evran Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi oldu.
Akyazı Teknik Ve Endüstri Meslek Lisesi’nin yeni adı Akyazı Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi oldu.
Akyazı Kız Teknik Ve Meslek Lisesi’nin yeni adı Akyazı Nilüfer Hatun Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi oldu.
İsmont Halil Bildirici Teknik Ve Endüstri Meslek Lisesi’nin yeni adı İsmont Halil Bildirici Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi oldu.
Akyazı Anadolu Öğretmen Lisesi’nin yeni adı Akyazı Konuralp Anadolu Lisesi oldu.

Türkiye’de ki bütün Öğretmen Liselerinin kapatılarak Fen Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi Ve Anadolu Lisesine dönüştürülmesinden, eğitim kalitesi ve projeleriyle ilçemizi başarıyla temsil eden Akyazı Anadolu Öğretmen Lisesi de nasibini aldı ve Akyazı Konuralp Anadolu Lisesi oldu, aynı eğitim kadrosuyla eğitimine devam eden okulun yakaladığı kaliteyi devam ettirmesini bekliyor.
İlçemizin köklü okulların eski ve yeni isimleri ile 9. sınıfı başarıyla bitiren öğrencilerin seçecekleri alanlar aşağıdaki şekilde oluşturuldu. Sağlık meslek lisesi kapanarak İsmont Halil bildirici mesleki ve teknik Anadolu Lisesi ile birleştirildi.

Milli Eğitim Bakanlığının yapmış olduğu değişiklikler ilçemiz okullarına aşağıdaki şekilde yansıdı.

ESKİ ADI; TİCARET MESLEK LİSESİ
YENİ ADI; AHİ EVRAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ


Okulda açılması planlanan alanlar: adalet alanı/zabıt kâtipliği dalı, bilişim teknolojileri alanı/bilgisayar teknik servisi dalı, bilişim teknolojileri alanı/web programcılığı dalı, büro yönetimi alanı/yönetici sekreterliği dalı, muhasebe ve finansman alanı/bilgisayarlı muhasebe dalı, pazarlama ve perakende alanı/satış elemanlığı dalı.

ESKİ ADI; AKYAZI TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ
YENİ ADI; AKYAZI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

Okulda açılması planlanan alanlar: bilişim teknolojileri alanı/ağ işletmenliği dalı, bilişim teknolojileri alanı/veri tabanı programcılığı dalı, bilişim teknolojileri alanı/web programcılığı dalı, elektrik-elektronik teknolojisi alanı/elektrik tesisatları ve pano monitörlüğü dalı, elektrik-elektronik teknolojisi alanı/endüstriyel bakım onarım dalı. Elektrik-elektronik teknolojisi alanı/güvenlik sistemleri dalı, giyim üretim teknolojisi alanı/hazır giyim model makineciliği dalı metal teknolojisi alanı/kaynakçılık dalı, metal teknolojisi alanı/metal doğrama dalı, mobilya ve iç mekân tasarımı alanı/mobilya iskeleti ve döşemesi dalı. mobilya ve iç mekân tasarımı alanı/iç mekân ve mobilya teknolojisi dalı, tesisat teknolojisi ve iklimlendirme alanı/yapı tesisat sistemleri dalı

ESKİ, ADI; AKYAZI KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ
YENİ ADI; AKYAZI NİLÜFER HATUN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ


Okulda açılması planlanan alanlar: el sanatları teknolojisi alanı/dekoratif el sanatları dalı, el sanatları teknolojisi alanı/dekoratif ev tekstili dalı, el sanatları teknolojisi alanı/sanayi nakısı dalı, giyim üretim teknolojisi alanı/hazır giyim model makineciliği dalı, giyim üretim teknolojisi alanı/kadın giyim modelistliği dalı. Giyim üretim teknolojisi alanı kadın terziliği dalı, giyim üretim teknolojisi alanı çocuk giyim modelistliği dalı grafik ve fotoğraf alanı/grafik dalı, güzellik ve saç bakım hizmetleri alanı. Saç bakımı dalı, sanat ve tasarım alanı/dekoratif sanatlar dalı, sanat ve tasarım alanı/plastik sanatlar dalı, yiyecek içecek hizmetleri alanı/mutfak dalı, yiyecek içecek hizmetleri alanı/servis dalı, çocuk gelişimi ve eğitimi alanı/erken çocukluk eğitimi dalı, çocuk gelişimi ve eğitimi alanı/özel eğitim dalı,

ESKİ ADI; İSMONT HALİL BİLDİRİCİ TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ
YENİ ADI; İSMONT HALİL BİLDİRİCİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ


Okulda açılması planlanan alanlar: giyim üretim teknolojisi alanı/erkek giyim modelistliği dalı giyim üretim teknolojisi alanı/hazır giyim model makineciliği dalı giyim üretim teknolojisi alanı/kadın giyim modelistliği dalı sağlık hizmetleri alanı/ebe yardımcılığı dalı sağlık hizmetleri alanı/hemşire yardımcılığı dalı. Sağlık hizmetleri alanı/sağlık bakım teknisyenliği dalı tekstil teknolojisi alanı/dokuma desinatörlüğü dalı tekstil teknolojisi alanı/dokuma operatörlüğü dalı tekstil teknolojisi alanı/tekstil baskı ve desenciliği dalı tekstil teknolojisi alanı/tekstil bitim işlemleri (apre) dalı tekstil teknolojisi alanı/tekstil boyacılığı dalı

ESKİ ADI; DOKURCUN ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ
YENİ ADI; ANADOLU LİSESİ, ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ, ANADOLU MESLEK PROGRAMI

SEZAİ YOLCUOĞLU

Marmara Göz

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
11 yıl önce2014-08-26 10:33:44

Yok okullar karismaz zaten, söylersiniz isbilen milli egitim müdürüne o iki dakikada heder. Iyi isbitiricidir kendisi.

0
-0
Otomobil takla attı
1 / 15
Yıldız Oyun Gezegeni

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

10 K Grup