Marmara Göz
YÖNYAP YAPI
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

Cennetin Çocukları temalı etkinlik

10-05-2024 12:45:25 - AKYAZI
Cennetin Çocukları temalı etkinlik

İnönü İlkokulu'nda, Siyonist işgal rejiminin saldırıları altındaki Gazzelileri desteklemek amacıyla ''Cennetin Çocukları'' temalı etkinlik düzenlendi

Hardal Burger Akyazı
İşgal rejiminin ablukası altındaki Gazze'ye insanlık dışı saldırılar sürerken tüm dünyada da tepkiler çığ gibi büyümekte.
 
Yurdun her bir tarafında Filistinlilere destek gösterileri de düzenlenmeye devam ediyor.
 
Akyazı İnönü İlkokulu 3/A sınıfı öğrencileri "Cennetin Çocukları" temasıyla Filistin'e destek etkinlikleri düzenledi.
 
Düzenlenen etkinlikte öğrencilerle; "Resim sergisi, Filistin Çocuk TV, röportaj, Filistinli kardeşime mektup, çözüm atölyesi, el ve yüz boyama atölyesi, dabke dansı" adında aktiviteler gerçekleştirildi.
 
Etkinliği ilçe kaymakamı Mustafa İkbal Eşki,İlçe milli eğitim müdürü Recep Özdemir, STK temsilcileri, öğrenciler ve veliler ziyaret ettiler.
 
Etkinlik Akyazı İnönü İlk Okulunda Cennetin Çocukları adı altında 3- A sınıfı öğrencileri tarafından düzenledi.
 
Düzenlenen Filistin Çözüm Atölyesi etkinliğinde, "Unutma, Alışma!" teması işlendi.
 
Etkinlikte, el boyamaları ile Filistin'in sembol karikatürü olan Hanzala'ya el baskıları yapılarak, sembolik destek mesajları verildi.
 
Aynı zamanda Çözüm Masası etkinliği ile; "Neden Filistin? Neden Boykot? Ben ne yapabilirim?" Gibi soruların çocuklar tarafından cevaplandığı Çözüm Masası ile Filistin konusundaki bilinç ve duyarlılık harekete geçirildi.
 
Yüz boyamaları, Resim sergileri, Filistinli kardeşleri için duygularının yansıtıldığı mektup köşesi gibi etkinlikler yapıldı.
 
Filistin Çocuk TV ise en çok dikkat çeken köşelerden biriydi. Etkinliğe katılanların duygu ve düşünceleri muhabir eşliğinde kayda geçirildi.
 
Etkinlik Öğrenci ve velilerin büyük taktirini topladı.
 
Etkinlikle ilgili düşüncelerini ifade eden 3-A sınıf öğretmeni Faruk KILIMAN; "Filistin'in bir zamanlar Osmanlının bir parçası olması ve Çanakkale'de yatan Kudüslü ve Gazzeli şehitlerin olması bizim onlara karşı hem imani hem de insani sorumluluğumuzu daha da arttırmaktadır. Bugün tartışmalı ve gerçekliği olmayan bazı yalanlarla ve ırki bazı duygularla Filistin duyarlılığını bu toplumun kalbinden sökmek isteyenleri büyük bir üzüntüyle müşahade etmekteyiz. İnsan olmak büyük bir değerdir. İnsana ırkından değil de canlı bir varlık olduğu için duyarlılık göstermek ise daha büyük bir değerdir. Sokak hayvanlarına gösterilen bir merhameti ki gösterilmeli, ama bunu 200 gündür soykırıma uğrayan kardeşlerimize göstermemizi bize çok görenler nasıl bir insani yapıya sahipler gerçekten merak ediyorum. İşte bizler yaptığımız bu sosyal duyarlılık projesi ile yetişen yeni neslin bu hatalara ve çelişkilere düşmemesi ve daha şuurlu bir neslin yetişmesi amacını güdüyoruz. Duygulardan ve değerlerden mahrum olan bir bilgi ve kariyer ya huzurevinde son bulur ya da bir toplumun acı çekmesinde rol alır. Bu yüzden son yıllarda duyuşsal zeka kavramı daha çok ön plana alınmaya başladı. Artık bilim bile kendisini bu alandan soyutlayamıyor. Bu yüzden bu tür etkinlikler duyuşsal zekayı ve dolayısı ile daha sağlıklı ve şuurlu bireylerin yetişmesini sağlayacaktır inşallah." diyerek duygu ve düşüncelerini ifade etti.
Akgün Restoran Çorba
Cennetin Çocukları temalı etkinlik
Marmara Göz
Cennetin Çocukları temalı etkinlik
Cennetin Çocukları temalı etkinlik
Cennetin Çocukları temalı etkinlik
Cennetin Çocukları temalı etkinlik
Cennetin Çocukları temalı etkinlik
Cennetin Çocukları temalı etkinlik
Cennetin Çocukları temalı etkinlik
Cennetin Çocukları temalı etkinlik
Cennetin Çocukları temalı etkinlik
Cennetin Çocukları temalı etkinlik
Cennetin Çocukları temalı etkinlik
Cennetin Çocukları temalı etkinlik
Cennetin Çocukları temalı etkinlik
Cennetin Çocukları temalı etkinlik

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Okullarımız 2 hafta önce2024-05-12 08:35:04

Okullarımızda insanı insan yapan bu tür değerler etkinliklerinin daha da yaygınlaşması lazım... Öğretmenimizi ve böyle cesur öğretmenleri tebrik ediyoruz.

0
-0
Biraz insaf 2 hafta önce2024-05-12 08:33:21

Batının eğitim kurumlarında insani ve vicdani hareketlerde bulunurken, her karışı tek-birler eşliğinde elde edilmiş ve şehit kanları ile sulanmış Müslüman ülkemde, eğitimde böyle müslümanca iş mi olurmuş, denebiliyor. Hani Mehmet akif diyor ya; bastığın yerleri geçme tanı, düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı... ama gelin görün ki vefasızlık gökleri inletiyor. Farzedin ki Müslümanca bir etkinlik değil, insanca bir etkinlik. Ama ne yazık ki ikisini de kabul etmezsiniz. Sahi siz nesiniz?

0
-0
Akyazili 2 hafta önce2024-05-11 15:28:36

Herkes defansa gelmis. Dunyanin neresinde cocuklar sahaya surulmus. Ilkokul3 ogrencisinin soyleyecegi sozler mi bunlar. Bizim basortulu bacilarimiz istiklal caddesinde gercek filistin eylemi yapti hukumeti elestirdi dayagi yedi polisten. Muslumanlik eylemi okulda mi yapilir. Git sokakta yap. O kadar israille ticaret var korkunuza sesiniz cikmiyor cocuklara ogrettiginiz seylere bak cahil herifler

2
-0
Aysun54 2 hafta önce2024-05-11 10:20:06

Sizin faşist kendini bilmez yorumlarınız içinizdeki insan olamayisinizin bir yansıması.. Bugün bir soykırım yaşanıyor dünya halkları ayağa kalkmış. Sizler hala bunu siyasi bir oluşumun ayağı olarak görüyor , içinizdeki nefreti kusuyorsunuz.. Sizi o kör sağır dilsiz halleriniz başbakan birakiyor emeği geçen sinif öğretmenini ve katkılarını sunan değerli velilerini canı gönülden tebrik ediyorum.

0
-2
Akyazılıya Cevap 2 hafta önce2024-05-11 07:28:18

Böyle küçük bir coğrafyaya hapsedilmen senin suçun değil ama beynini bu coğrafyaya hepsedip küçülmen senin suçun. Sen tarihini bilmediğin için çapından haberin yok. Belki de çapın yok da herkesi kendin gibi çapsız sanıyorsun. Ayrıca evladın var mı bilemem ama o küçük beynine agacın yaşken duzeltilebileceğini bellet. Dimağlara hangi tohumu atarsan o fidanlar yeşerir. Hiroşima'ya Nagazaki'ye Çanakkale'ye çocukların niye görüldüğünü hatırla. Hecmisinj hatırla. İsrailli çocuklara sınıflarda neler...

0
-1
Leyla 2 hafta önce2024-05-10 23:05:30

Çok anlamlı bir çalışma olmuş. Emeği geçenleri tebrik ediyor ve bu tür aktivitelerin devamını diliyoruz.

0
-1
Tolga 2 hafta önce2024-05-10 22:55:41

Bu tür haberlerin altına hep aynı kişiler aynı ezberlenmiş nakaratları tekrarlamakta. Hatta utanmadan gelen gidene de akıl satmaya çalışırlar. Akyazılı yorumcu; çok hazımsızlık problemi yaşıyorsan, farzet ki çocuklar, soykırıma uğrayan insanlar için değil de hayvanlar için etkinlik yapıyorlar şeklinde düşünerek hazımsızlık problemini giderebilirsin... Pes doğrusu! İnsan mesajlarınızdan utanıyor...

0
-1
Ali can 2 hafta önce2024-05-10 22:49:02

Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Kesinlikle bu tür etkinlikler yaygınlaştırılmalı ki çocuklarımız sosyal açıdan empati kurup insani sorumluluklarını yerine getirebilsin.

0
-1
Murat 2 hafta önce2024-05-10 22:23:03

Faruk hocamızı tebrik ediyorum.emegi geçen tüm hocalarımıza ve katılımcılara teşekkür ediyorum .bu tür etkinlikler öğrencilerimiz için çok önemli

0
-1
Akyazi 2 hafta önce2024-05-10 21:22:54

Akyazili, cocuklari ortak etmek derken elbetteki öğretilmeli cocuklara ve nelere tepki göstermeleri gerektiği bilinci verilmeli en azindan Müslüman olmanın ne demek oldugunu bilmeli orda kardesleri hic yere ölürken ben hangi geziye gidebilirim derdine düşmemeli!

0
-2
Milliyetci 2 hafta önce2024-05-10 21:13:13

3. Sinif ogrencisinin sozlerini okurken duygulanmamak mumkun mu? Bundan 50 sene önce 3. Sinif ögrencisi okuma yazma bilmezken bugun 3. Sinifa giden ögrenci adeta bir profesor kadar tarih, islam ve iman bilincine sahip. Bu sozleri bu cocuga ezberleten ögretmenlerini! Tebrik ederim.

1
-1
Akyazili 2 hafta önce2024-05-10 16:15:45

Cocuklari neden eylemlerinize ortak ediyorsunuz. Cok eylem yapmak istiyorsaniz gidin yapin. Bu ulkenin milli egitimi biran once bakan seviyesinden baslayarak degistirilmeli. Muzelere geziler yapmasi gereken spor musabakalarina bilgi yarismalarina katilmasi gereken cocuklar turkiye ile alakasi olmayan meselelerin ortasina birakiliyor. Hangi veli memnunmus merak ediyorum.3. Sinif ogrencisine soyletilen sozlere bakin cok tehlikeli.

3
-0
Halkci 2 hafta önce2024-05-10 13:49:32

Cok guzel buradan cikip akp ilce teskilatina gidilebilir ticareti kestik diyen akpnin 3. Ulkeler uzerinden israille ticarete izin vermesi protesto edilebilir. Davaniza ne kadar nasil sahip ciktiginizi bize gosterebilirsiniz

5
-0
Kahvehanedeki kavgada kan aktı
1 / 15
Yakıcı Garden

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Aytaş Home 4