Yasin Emlak
İNOĞLU YAPI ÇELİK PREFABRİK YAPILAR
Ellidört Park

Gereksiz harcamalar önlenecek Hazine ve Maliye Bakanlığı taşra teşkilatına tasarruf ayarı

19-05-2024 19:40:50 - TÜRKİYE
Gereksiz harcamalar önlenecek Hazine ve Maliye Bakanlığı taşra teşkilatına tasarruf ayarı

Bakan Şimşek, Cumhurbaşkanı Genelgesi'yle Bakanlığı'na bağlı mal müdürlüklerinin yeniden yapılandırılması talimatını verdiğini açıkladı.

Özgür Adımlar
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, hafta başında kamuda tasarruf tedbirlerini açıkladı.
 
Kamu tarafından kaynakların daha verimli kullanılması ve gereksiz harcamaların önlenmesi çalışmaları sürüyor.
 
Tasarruf tedbirlerine ilişkin genelge kapsamında kamu hizmetlerinde etkinlik ve verimlilik için Hazine ve Maliye Bakanlığı önemli bir adım attı.
 
Bakan Şimşek, şimdi de tasarruf tedbirlerine ilişkin Cumhurbaşkanı Genelgesi'yle Bakanlığına bağlı malmüdürlüklerinin yeniden yapılandırılması talimatı verildiği bilgisini paylaştı.
 
"İlk aşamada 100 malmüdürlüğü kapatılacak"
 
Şimşek, söz konusu taleimatla birlikte, "İlk aşamada 100, ikinci aşamada da 200 olmak üzere 300 malmüdürlüğünün kapatılması sağlanacak." dedi.
 
Taşra teşkilatında hizmet birleştirmesi
 
Şimşek, kamuda tasarruf ve verimlilik çalışmaları kapsamında malmüdürlüklerinde yapılacak çalışmaya ilişkin değerlendirmede bulunarak şöyle konuştu:
 
Tasarruf tedbirlerine ilişkin Cumhurbaşkanı Genelgesi'yle birlikte Bakanlığıma bağlı malmüdürlüklerinin yeniden yapılandırılması talimatını verdim. İlk aşamada 100, ikinci aşamada da 200 olmak üzere 300 malmüdürlüğünün kapatılması sağlanacak. Malmüdürlüklerinin yaptığı görevler, bundan böyle hizmet birleştirilmesiyle il merkezlerinden veya belirli kriterlere göre seçilmiş başka bir malmüdürlüğümüz tarafından yerine getirilecek.
 
"Taşra teşkilatları yeniden yapılandırılacak"
 
Bakan Şimşek, Bakanlığının taşra teşkilatlarının yeniden yapılandırılması kapsamında yapılacak bu değişiklikle kamuda kaynak kullanımında etkinlik sağlanması, hizmet kalitesinin artırılması, teknolojik dönüşüm ve dijitalleşme ile personel ve iş gücü yönetimi gibi hedeflere ulaşılmasının amaçlandığını ifade etti.
 
"Gereksiz harcamalar önlenecek"
 
Atılan adımla, taşra teşkilatlarına tahsis edilen kaynaklarda önemli bir tasarruf sağlanacağına işaret eden Şimşek, şu değerlendirmede bulundu:
 
Kaynaklar daha verimli kullanılacak, gereksiz harcamalar önlenecek. Hizmet kalitesinin artırılması kapsamında muhasebe hizmetlerinin merkezden, modern bilişim teknolojileri kullanılarak yürütülmesi, iş süreçlerin hızlanmasını ve hata oranlarının azalmasını sağlayacak. Böylece vatandaşlarımıza sunulan kamu hizmeti kalitesi daha da yükselecektir.
 
"Kamu mali yönetiminde dijital dönüşüm hızlanacak"
 
Şimşek, yeni teknolojik sistemlerle kamu mali yönetiminde dijital dönüşümü hızlandıracak ve bilişim teknolojilerinin etkin kullanımını teşvik edeceklerini aktarırken, bu dönüşümün, kamu hizmetlerinin daha şeffaf ve izlenebilir olmasına önemli katkı sağlayacağını vurguladı.
 
"Bakanlığım bünyesindeki bu faaliyetlere devam edeceğim"
 
Bu kapsamda iş gücü yönetiminin önemine de dikkati çeken Şimşek, şunları kaydetti:
 
Yeni düzenlemeyle personel kaynaklarımız daha verimli kullanılacak ve çalışanlarımızın yetkinliklerine uygun alanlarda istihdam edilmesi mümkün olacak. Böylece iş gücü verimliliği daha da artırılacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı olarak taşra teşkilatlarımızın yeniden yapılandırılmasıyla ülkemiz kamu mali yönetim sistemine önemli katkılar sağlanacağına inanıyoruz. Tasarruf tedbirlerine ilişkin genelge kapsamında kamu hizmetlerinde etkinlik ve verimlilik için biz de Bakanlık olarak önemli bir adım atmış olduk.
 
"Hizmet kalitesinden ödün vermeyeceğiz"
 
Teknoloji ile kamuyu küçültürken, hizmet kalitesinden de ödün vermeyeceğiz, müdürlüklerimizin bugüne kadar yürüttüğü hizmetlerde hiçbir şekilde aksama olmayacak.
UB Group

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Ali Veya Veli 2 hafta önce2024-05-21 17:59:00

Bi Allah bir dediğinize inanılır Adaletsizlik ve kalkınma partisi.

0
-0
Cankurtaranlar sahillerde göreve başlıyor
1 / 15
Aytaş Home

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

AVN Center Bellona