Çetinler Kereste İnşaat Akyazı
Batakköylü Düğün Salonu

İstanbul depremi sonrası Sakarya'da baz istasyonu alarmı

25-04-2025 10:44:48 - SAKARYA
İstanbul depremi sonrası Sakarya'da baz istasyonu alarmı

Hardal Burger Akyazı
İstanbul'daki 6.2'lik depremde cep telefonu operatörlerinin çökmesi büyük tepki çekti. Sakarya Valisi Rahmi Doğan'ın daha önce binalar üzerindeki baz istasyonlarının kaldırılması için başlattığı sürecin hızlanması bekleniyor.
 
Vali Rahmi Doğan, göreve geldiğinde yaptığı açıklamada minareler ve kamu binalarının üzerinde bulunan baz istasyonlarının kaldırılacağını duyurmuştu.  
 
Sakarya'da yaşanabilecek bir depremde iletişimin kesilmemesi için eski çok katlı binalar üzerinde bulunan ve depremde yıkılma riski bulunan baz istasyonlarının sağlam noktaları taşınması için çalışma başlatılmıştı.
 
İstanbul'da yaşanan ve Sakarya'da da hissedilen 6.2'lik depremde cep telefonu operatörlerinin çökmesi eski binalar üzerindeki baz istasyonlarını yeniden gündeme getirdi.
 
Vali Doğan'ın talimatıyla başlatılan çalışmalarda, risk taşıyan bölgelerdeki baz istasyonları daha güvenli ve depreme dayanıklı noktalara taşınması hedefleniyor.
 
Sürecin son yaşanan depremin ardından hızlandırılması bekleniyor.
 
Yeni istasyonlar, depreme dayanıklı noktalara kurularak daha geniş bir alana hizmet verecek ve böylece iletişimde yaşanabilecek kesintiler en aza indirilecek.  
 
 İlk adım kamu binaları üzerindeki baz istasyonları için geldi. Camilerdeki baz istasyonları kaldırılacak.  
 
Atatürk Stadyumu'ndaki baz istasyonlarının ise kalacağı öğrenildi.
 
Kamu binalarının ardından sıra özel mülkler üzerinde bulunan baz istasyonlarına gelecek. 
Afrika Eli

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
D650'de Korkutan Kaza kazazedelerin yardımına koştular.
1 / 15
Murat Optik

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

VESTEL