MAYSA ÇOCUK

Adres
Konuralp Mahallesi Ada Caddesi No:324 Hüsamettin Dündar Apt. (Akyazı Optik üst katı)
Faks
Cep Telefonu
0530 157 75 48
Web Sitesi
Görüntüleme
318
Kategorideki Özel Üyeler
MAYSA ÇOCUK
MAYSA ÇOCUK
MAYSA ÇOCUK
MAYSA ÇOCUK
MAYSA ÇOCUK
MAYSA ÇOCUK
MAYSA ÇOCUK

Akyazı da ilk ve tek ebeveyn çocuk merkezi MAYSA ÇOCUK! 
 
Maysa Etkinlik Atölyesi & Psikolojik Danışmanlık ofisimiz 2023 yılının Eylül ayında Psikolojik danışman Nur Ulutaş tarafından hizmet vermeye başlamıştır. Maysa Çocuk, çocukları ve ebeveynlerini kapsayan oyun gruplarına, atölyelere, gelişimi destekleyici grup çalışmalarına ve farklı ekollere dayalı psikolojik danışmanlık süreçlerine ev sahipliği yapmaktadır.
 
Maysa çocuk  olarak amacımız, çocuklarımızın gelişiminde hayati öneme sahip olan 0-6 yaş dönemini mümkün olduğunca zengin aktivitelerle geçirmesini sağlayarak sinaptik bağlantılarını arttırmak, kendini ifade etme yetisini geliştirmek, ilgi ve yeteneklerini keşfedebilmesine eşlik etmektir. 
 
Aylık temalar dogrultusunda duyusal aktiviteler, hareket içeren müzik ve drama oyunları, bilişsel beceri etkinlikleri bulunmaktadır. Ayrıca düzenlediğimiz ingilizce oyun gruplarında tüm bu etkinliklerimizi ingilizce içerikli sunarak erken yaşta yabancı dile maruz kalmalarını ve temel kazanımları elde etmelerini sağlamaktayız.
 
Yine çocuklarımızın bütüncül değerlendirilebilmesi için psikolojik danışmanımızın gözlemi ve dil konuşma terapistimizin onayıyla, aileyle irtibata geçip erken müdahalenin gücünü kullanmaktayız.
 
Sokaktan koparılmış çocuklarımız, yerine bir alternatif sunmadığımız sürece;  akranlarından kopuk ve belki de ekrana maruz kalmış olarak günlerini geçirecekler. Oyun gruplarımızda tam da bu durumu hedef alarak onları akranlarıyla bir araya getirmek, kendilerini tanımalarını ve ifade etmelerini sağlamak, iletişim ve empati becerilerini geliştirmek, bunlara da ek olarakta fiziksel ve zihinsel gelişimlerine destek olmayı, onları bu durumdan kurtarmayı hedefliyoruz.
 
Aylık kayıt alarak ilerlediğimiz bu süreçte ailelere çocuklarının gelişim durumları hakkında bilgilendirme  ve yönlendirme yapmaktayız. Ailenin talebi ve psikolojik danışmanın onayı doğrultusunda çocukların gelişimlerini daha bütüncül değerlendirebilmek için objektif test uygulamaları yapmaktayız.
 
Ebeveyn danışmanlığı hizmetimiz kapsamında, ebeveynlerin çocuklarının gelişimsel süreçlerini ve ruhsal ihtiyaçlarını daha iyi anlayabilmelerine, çocukları ile aralarındaki güvenli ve kapsayıcı ilişkiyi geliştirebilmelerine, çocuklarını sağlıklı bir aile dinamiği içerisinde yetiştirebilmelerine destek oluyoruz.
 
Oyun grupları dışında sunduğumuz diğer hizmetler;  
 
Etkinlik Atölyeleri: Çeşitli yaş gruplarını kapsayan, çocukların gelişimlerini destekleyici, algılarını güçlendirici, ebeveynli/ebeveynsiz olarak planlanan gruplardır.
 
Gelişim Takibi / Objektif Testler:  0-6 yaş aralığındaki çocuklar için gelişimsel değerlendirme ve takip, çocukluk dönemlerine yönelik gelişim süreçleri hakkında ebeveyn danışmanlığı kapsamında hizmettir. (Ankara Gelişim Tarama Envanteri(AGTE), Bender Gestalt Testi, Metropolitan Okul Olgunluğu Testi, Goodenough-Harris Bir İnsan Çiz Testi, S.D. Porteus Labirentler Testi, PEABODY Resimli Kelime Tanıma Testi, Gesell Gelişim Figürleri Testi, Catell 2-A,3-A Zeka Testleri, Frostig Gelişimsel-Görsel Algı Testi, Kent Egy Testi, Çocuklarda Kullanılan Diğer Anketler ve Dikkat Testleri)
 
Psikolojik Danışmanlık: Çocuk, ergen ve yetişkinlerin kendini tanıma, geliştirme, iyileştirme sürecinde beraberinde eşlik edecek profesyonel süreçir.
 
Çocuk Merkezli Oyun Terapisi / Filial Oyun Terapisi: Çocukların yaşadıkları bilişsel, davranışsal ve duygusal alanlarda meydana gelen problemlerin oyun yolu ile iyileştirilmesini hedefleyen bir oyun terapisi yaklaşımıdır. Çocuğun bilgeliğine güvenen yaklaşım, uygun şartlar oluşturulduğunda çocuğun kendi sorunlarını çözebilme becerisine sahip olduğu varsayımına dayanır. Filial oyun terapisi yaklaşımı ise, ebeveynlere oyunun terapötik olarak nasıl kullanılacağını öğreterek ebeveyn ve çocuk arasındaki iletişim boşluğunun azaltılabilmesi ve ilişkilerinin geliştirilebilmesini sağlar.
 
MAYSA ÇOCUK
ADRES:Konuralp Mahallesi Ada Caddesi No:324 Hüsamettin Dündar Apt. (Akyazı Optik üst katı)
TELEFON:0530 157 75 48